Aki automatát vesz, az meg is érdemli! Így fogyaszt a Yaris - nálam.

Meg bizony! Ettől függetlenül nem gondolom, hogy megéri ez a kényelmi felár - a Toyota is szereti a pénzt. Ezen hamar túl kell lépni és elfelejteni, hogy valaha is sebváltóztam.

Tapasztalataim: Toyota Yaris AT, 1496 ccm.

A fogyasztásról: Nyáron, nyárias őszön, gyenge légkondival vagy fűtéssel, hektikus forgalomban egy 25 km-es észak-dél Buda távon általában 5,6-ra szokott kifutni a számláló. Ettől függetlenül tanktól tankig a számláló 7-7,1 körül szokott megállni, ami leginkább a rakparton szenvedésnek köszönhető. Télen egyelőre rosszabb a helyzet, most 6,9-9,3 liter körül mutatja az átlagos 100-at a derék jó Yaris.

Észrevétel: 4800 km megtétele és két eléggé ellentétes évszak eddigi tapasztalásai alapján feltűnt, hogy 10 *C alatt célszerű besegíteni a gépnek. Szeretném aláhúzni, hogy nem, nem gyerekjáték az AT-t kezelni, nálam legalább is ez a tapasztalat. Szóval kell neki néhány kereszteződés, mire úgy teszi, ahogyan azt én is szeretném. Mivel a kocsi bottal és a kormányon elhelyezett fülekkel is más-más fokozatba tehető, sőt, teljesen manuálisan is pöccintgethetem, ezért a helyzet túlélhető.

Észrevétel 2: A Yaris két üzemmódot kínál: ECO és SPORT. Meg azt, hogy én váltsak, de ezt most inkább nem részletezném. Az ECO célja egyfajta mérsékelt fordulaton haladni az autóval. Ha folyamatos tempóban lehet haladni különösebb taposási kényszer nélkül, akkor a már említett É-D Buda 25 km-es etapja 4,1 - 4,7 között teljesíthető. A SPORT fokozat elereszti a lovakat, érezhetően odanyom a betonnak. Ez persze magasabb fogyasztással is jár.

ECO vagy SPORT? Nyilván én se szeretek dollárért tankolni, ezért sokáig azt hittem, hogy az átlagos pesti forgalomban az ECO csökkenti majd a kiadásaimat. Esetemben ez nem igaz. Az ECO és a SPORT között terhelt városi időszakban alig van különbség, ugyanakkor a SPORT jobban robban, amikor kell. Szóval dugóban vagy hektikus tempóban SPORT. Lájtiban ECO.

És az autópályával mizu?

7,2 liter három személlyel a priccsen.

 

**Fontos! Ez a blog egy privát jellegű szerkesztmény, kezdő sofőr nyekergése. További információkról a Toyotánál járj utána. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://yaristulaj.blog.hu/api/trackback/id/tr114483438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ilyen az élet egy új Toyota Yaris-szal

Jó ezekről tudnod, ha vásárlás előtt állsz.

Friss topikok

süti beállítások módosítása